"Για όνομα του Χριστού! Μη μας αφήσετε!

Έχουμε μωρά μαζί μας, έχουμε γέροντες...κορίτσια...

Είστε υπεύθυνοι!

Μας προδώσανε! Μας ξεπουλήσανε! Πανάθεμα τους!

Ναύαρχε τι κάνεις; Ναύαρχε σώσε μας!

Φωτιά! Φωτιά!

"Ιt is the conviction of the International Association of Genocide Scholars that the Ottoman campaign against Christian minorities of the Empire between 1914 and 1923 constituted a genocide against Armenians, Assyrians, and Pontian and Anatolian Greeks."
IAGS

19 ΜΑΙΟΥ. ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ΤΟΝ ΠΟΝΤΟ.

19 ΜΑΙΟΥ. ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ΤΟΝ ΠΟΝΤΟ.
Η γενοκτονία των Ποντίων δεν υπόκειται σε ιστορική και πολιτική διαπραγμάτευση. Έχει αναγνωρισθεί κι αποτελεί μια ιστορική πραγματικότητα. Δεν χαρίζουμε σε κανέναν το Αίμα Τους. Δεν ξεχνάμε.


Εξισλαμισμός και σημάδεμα:Μία πολύ ενδιαφέρουσα φωτογραφία από της αρχειακή συλλογή  του AGMI και το άλμπουμ της Karen Yeppe που μαρτυρά την τύχη χιλιάδων γυναικών στα χρόνια των βίαιων  διώξεων του Χριστιανικού στοιχείου της Ανατολής. Οι γυναίκες ήταν τα ευκολότερα θύματα μιας και ήσαν άοπλες και συχνά απροστάτευτες. Πολλές από αυτές τις άρπαζαν μέσα από τις πορείες  θανάτου κι όταν δεν τις βίαζαν και τις σκότωναν, φρόντιζαν να τις αποκόψουν από τη ράτσα τους.  Εξισλαμισμός και σημάδεμα η τύχη τους. Τα τατουάζ στο πρόσωπο και στο σώμα τους μαρτυρούν το πώς από Άνθρωποι μετατράπηκαν σε ζώα και σφραγίστηκαν με τα θρησκευτικά και μαγικά σημάδια του νέου τους  ιδιοκτήτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου