"Για όνομα του Χριστού! Μη μας αφήσετε!

Έχουμε μωρά μαζί μας, έχουμε γέροντες...κορίτσια...

Είστε υπεύθυνοι!

Μας προδώσανε! Μας ξεπουλήσανε! Πανάθεμα τους!

Ναύαρχε τι κάνεις; Ναύαρχε σώσε μας!

Φωτιά! Φωτιά!

"Ιt is the conviction of the International Association of Genocide Scholars that the Ottoman campaign against Christian minorities of the Empire between 1914 and 1923 constituted a genocide against Armenians, Assyrians, and Pontian and Anatolian Greeks."
IAGS

19 ΜΑΙΟΥ. ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ΤΟΝ ΠΟΝΤΟ.

19 ΜΑΙΟΥ. ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ΤΟΝ ΠΟΝΤΟ.
Η γενοκτονία των Ποντίων δεν υπόκειται σε ιστορική και πολιτική διαπραγμάτευση. Έχει αναγνωρισθεί κι αποτελεί μια ιστορική πραγματικότητα. Δεν χαρίζουμε σε κανέναν το Αίμα Τους. Δεν ξεχνάμε.


ΕΚΘΕΣΙΣ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΕΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΝ ΚΑΙ ΠΟΝΤΟ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΕΩΣ





1919 Μάιος 20
Στις πρώτες 22 σελίδες γίνεται αναφορά στο έργο και στις προτάσεις της Επιτροπής που αφορούν τη βοήθεια προς τους ομογενείς πληθυσμούς της Κωνσταντινούπολης και της Θράκης. Από την 22 σελίδα κι έπειτα γίνεται καταγραφή των δεδομένων που η Επιτροπή συνέλεξε από τον Πόντο επισκεπτόμενη τις περιοχές Σαμψούντας, Σινώπης, Τραπεζούντας τις ενέργειες και τις προτάσεις της σχετικά με το ζήτημα περίθαλψης και προσφοράς βοηθείας στους Ελληνικούς πληθυσμούς της περιοχής. Τα μέλη που επισκέφθηκαν τον Πόντο ακολουθώντας την αποστολή του Ερυθρού Σταυρού ήταν οι Παπαδέλλος και Πετιμεζάς.
Αρχείο Ελευθερίου Βενιζέλου.

Πηγή: Βιβλιοθήκη του Thalassa Karadeniz http://www.scribd.com/my_content




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου