"Για όνομα του Χριστού! Μη μας αφήσετε!

Έχουμε μωρά μαζί μας, έχουμε γέροντες...κορίτσια...

Είστε υπεύθυνοι!

Μας προδώσανε! Μας ξεπουλήσανε! Πανάθεμα τους!

Ναύαρχε τι κάνεις; Ναύαρχε σώσε μας!

Φωτιά! Φωτιά!

"Ιt is the conviction of the International Association of Genocide Scholars that the Ottoman campaign against Christian minorities of the Empire between 1914 and 1923 constituted a genocide against Armenians, Assyrians, and Pontian and Anatolian Greeks."
IAGS

19 ΜΑΙΟΥ. ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ΤΟΝ ΠΟΝΤΟ.

19 ΜΑΙΟΥ. ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ΤΟΝ ΠΟΝΤΟ.
Η γενοκτονία των Ποντίων δεν υπόκειται σε ιστορική και πολιτική διαπραγμάτευση. Έχει αναγνωρισθεί κι αποτελεί μια ιστορική πραγματικότητα. Δεν χαρίζουμε σε κανέναν το Αίμα Τους. Δεν ξεχνάμε.


Δελτίο Τύπου του Γραφείου Τύπου της Ελληνικής Βουλής για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου (2011)

Αθήνα, 19 Μαΐου 2011

Η Βουλή τίμησε την Ημέρα Μνήμης της γενοκτονίας των Ποντίων.

Η Βουλή των Ελλήνων τήρησε ενός λεπτού σιγή, αποτίοντας φόρο τιμής στη μνήμη των χιλιάδων θυμάτων της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Σημειώνεται ότι η 19η Μαΐου έχει καθιερωθεί με ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας, το 1994, ως Ημέρα Μνήμης της γενοκτονίας των Ποντίων, που συντελέστηκε από τους Τούρκους το διάστημα από το 1916 έως το 1923.

O Πρόεδρος της Βουλής κ. Φίλιππος Πετσάλνικος αναφερόμενος, σε ομιλία του, στην Ημέρα αυτή, επισήμανε πως σήμερα θυμόμαστε και τιμούμε τα χιλιάδες θύματα της γενοκτονίας. «Μιας γενοκτονίας που  - όπως τόνισε -στοίχισε τη ζωή σε περισσότερους από τριακόσιους πενήντα χιλιάδες Έλληνες του Πόντου».

Ο κ. Πετσάλνικος ανέφερε, πως «η σημερινή Ημέρα θυμίζει τις τραγικές συνέπειες του μίσους και της βίας των εθνικιστικών και θρησκευτικών φανατισμών και μας καλεί να αναλογιστούμε τρόπους αντιμετώπισης  παρόμοιων φαινομένων, που πλήττουν τη δημοκρατία και την ειρήνη».   Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «βασική προϋπόθεση της πρόληψης τέτοιων φαινομένων είναι  η ιστορική γνώση του παρελθόντος».

Καταλήγοντας, ο Πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε στην έκδοση από το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων ενός τόμου για τη γενοκτονία των Ποντίων στοχεύοντας στη διατήρηση αυτής της ιστορικής μνήμης.


ΠΗΓΗ: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ-ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου