"Για όνομα του Χριστού! Μη μας αφήσετε!

Έχουμε μωρά μαζί μας, έχουμε γέροντες...κορίτσια...

Είστε υπεύθυνοι!

Μας προδώσανε! Μας ξεπουλήσανε! Πανάθεμα τους!

Ναύαρχε τι κάνεις; Ναύαρχε σώσε μας!

Φωτιά! Φωτιά!

"Ιt is the conviction of the International Association of Genocide Scholars that the Ottoman campaign against Christian minorities of the Empire between 1914 and 1923 constituted a genocide against Armenians, Assyrians, and Pontian and Anatolian Greeks."
IAGS

19 ΜΑΙΟΥ. ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ΤΟΝ ΠΟΝΤΟ.

19 ΜΑΙΟΥ. ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ΤΟΝ ΠΟΝΤΟ.
Η γενοκτονία των Ποντίων δεν υπόκειται σε ιστορική και πολιτική διαπραγμάτευση. Έχει αναγνωρισθεί κι αποτελεί μια ιστορική πραγματικότητα. Δεν χαρίζουμε σε κανέναν το Αίμα Τους. Δεν ξεχνάμε.


Μαύρη Βίβλος. Πόντος. Λεηλασία Σταυροπηγιακής Μονή Αγίου Ιωάννου Βαζελώνα.


Ένα από τα δυνατότερα αποσπάσματα που αφορούν την κακοποίηση των Ελλήνων στον Πόντο κατά τη διάρκεια των εκεί διώξεων του Χριστιανικού στοιχείου της περιοχής. Πρόκειται για απόσπασμα που περιγράφει τη λεηλασία της Σταυροπηγιακής Μονής του Αγίου Ιωάννη Βαζελώνος στις 22 Απριλίου του 1916 και συγκεκριμένα την επομένη της καταστροφής όπου ο ιερός Ορθόδοξος αυτός χώρος βεβηλώνεται με κατά συρροή βιασμούς και φόνους. 
Το μαρτυρικό γεγονός βρίσκεται καταγεγραμμένο στην Μαύρη βίβλο των Διωγμών και Μαρτυρίων του εν Τουρκία Ελληνισμού κατά την περίοδο 1914-1818 που εξέδωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο το 1919.


"Μαύρη βίβλος των Διωγμών και Μαρτυρίων του εν Τουρκία Ελληνισμού κατά την περίοδο 1914-1818", έκδοση Πατριαρχικού Τυπογραφείου, Κωνσταντινούπολη 1919, σελ 271.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου