"Για όνομα του Χριστού! Μη μας αφήσετε!

Έχουμε μωρά μαζί μας, έχουμε γέροντες...κορίτσια...

Είστε υπεύθυνοι!

Μας προδώσανε! Μας ξεπουλήσανε! Πανάθεμα τους!

Ναύαρχε τι κάνεις; Ναύαρχε σώσε μας!

Φωτιά! Φωτιά!

"Ιt is the conviction of the International Association of Genocide Scholars that the Ottoman campaign against Christian minorities of the Empire between 1914 and 1923 constituted a genocide against Armenians, Assyrians, and Pontian and Anatolian Greeks."
IAGS

19 ΜΑΙΟΥ. ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ΤΟΝ ΠΟΝΤΟ.

19 ΜΑΙΟΥ. ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ΤΟΝ ΠΟΝΤΟ.
Η γενοκτονία των Ποντίων δεν υπόκειται σε ιστορική και πολιτική διαπραγμάτευση. Έχει αναγνωρισθεί κι αποτελεί μια ιστορική πραγματικότητα. Δεν χαρίζουμε σε κανέναν το Αίμα Τους. Δεν ξεχνάμε.


ΟΙ ΠΟΝΤΙΟΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΠΑΙΤΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ!!!




ΟΙ ΠΟΝΤΙΟΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΠΑΙΤΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ!!!

Παρακαλώ πολύ τους ομοαίματους αλλά και τους φίλους των Ποντίων να λάβουν σοβαρά υπόψη τους πως ο αγώνας για τη Διεθνοποίηση της Γενοκτονίας του λαού μας ΔΕΝ απαιτεί από μέρους τους ΚΑΜΙΑ απολύτως καταβολή χρηματικής βοηθείας. Δεν ξέρω πώς να το πω όσο πιο απλά γίνεται αλλά εμείς οι Πόντιοι δεν ζητάμε αλλά ούτε και δεχόμαστε την οικονομική στήριξη των μεμονωμένων ατόμων για να προωθηθεί το ζήτημα μας. Έχουμε συλλόγους και Ομοσπονδίες και μέσα από αυτήν την οργανωμένη κοινωνία μας βρίσκουμε ή δε βρίσκουμε-σε κανέναν λόγος δεν πέφτει- τα χρήματα για να προωθήσουμε τα ζητήματα μας.
Αισθάνομαι λυπημένη για την κάθε προσπάθεια του κάθε εκφυόμενου φιλοποντίου ή και Ποντίου ακόμα, στο όνομα των νεκρών μας να μαζεύονται χρήματα εν είδη εράνου για τον ιερότερο όλων των σκοπών μας, αυτού της δικαίωσης της μνήμης των προγόνων μας. Δεν έχουμε ανάγκη τα χρήματα του Έλληνα πολίτη. Στην ψυχή και στην καρδιά του πάντοτε στοχεύαμε, γι αυτό και μέχρι σήμερα στεκόμαστε με το κεφάλι ψηλά.
 Προσωπικά, μετά από μια δεκαετία προσωπικού αγώνα στο χώρο, αρνούμαι να μου αμαυρώσει την προσπάθεια ο κάθε ένας που του κάπνισε στα στερνά  να μας εκπροσωπεί με μαύρα γυαλιά, ακορντεόν και το χέρι απλωμένο στη γωνία. Δεν με ενδιαφέρουν ούτε οι τίτλοι του ούτε η περίοπτη κοινωνική του θέση. Αρνούμαι να δω το πρόσωπο της γριάς μου σε κουτί δημόσιου εράνου.  
Δεν μπορώ να μπω στου καθενός σας το πορτοφόλι αλλά τα οικονομικά θέματα που αφορούν τα της γενοκτονίας ζητήματα διευθετήστε τα πάντα σε συνεργασία με τους συλλόγους μας και της Ομοσπονδίες μας. Μέχρι σήμερα ουδέποτε μας ζήτησαν έστω και ένα ευρώ…
Αν αυτό σας λέει κάτι έχει καλώς…

Λένα Σαββίδου.

1 σχόλιο: